Over Ons

1720

1720

Het begin van een mooie geschiedenis

Mathieu Teisseire, een Zuid-Franse likeurstoker en azijnmaker, vestigt zich in de Alpen in Grenoble en begint een distilleerderij.Hier ontwikkelt hij ratafia, een likeur op basis van kersen, die hem rijk en beroemd maakt.

1789

Een familiebedrijf

Camille Teisseire, kleinzoon van Mathieu Teisseire, neemt het familiebedrijf over. Camille was actief in de politiek en werd in het parlement gekozen als afgevaardigde van Isère. Uiteindelijk droeg hij zijn taken in het familiebedrijf over aan zijn zoon.

1789
1907

1907

Teisseire krijgt een nieuwe eigenaar

Het bedrijf wordt overgenomen door een handelaar in likeuren en sterke dranken, François Reynaud, de eerste in een reeks personen met deze naam.

1927

Een frisse wind

Wanneer François overlijdt, starten zijn twee zonen de productie van alcoholvrije siropen dankzij de pasteurisatietechniek, die werd ontdekt op het einde van de 19e eeuw.

1927
1957

1957

De Tour de France

Voor de metalen bus als verpakking haalde Teisseire de mosterd bij de renners van de Ronde van Frankrijk. Het idee om siroop bij het water te voegen in de beroemde bussen, leidt het bedrijf al snel naar het concept van een afgewerkt product op grote schaal.

Dankzij zijn beroemde reclamewagens maakt Teisseire deel uit van de eerste bedrijven die de karavaan van de Grande Boucle vormen.

1959

Een revolutie

De beroemde metalen bus komt in de handel.

De metalen bus is licht, onbreekbaar en zorgt er op de koop toe voor dat het product beter bewaard blijft. Deze revolutionaire verpakking zal bepalend zijn voor de roem van Teisseire en het merk zet koers naar de grote supermarkten.

1959
1971

1971

Een nieuw thuis

Er wordt een productiefabriek gebouwd in Crolles (Isère).

1994

Ontstaan van de iconische bidon

Teisseire introduceert de allereerste metalen fles in de vorm van een fietsbidon, en verdient daarmee de verpakkingsprijs ‘Oscar de l'Emballage’. Het bedrijf versterkt zijn leidende positie op de siropenmarkt.


1994
2007

2007

0% suiker, 100% smaak

Introductie van de Teisseire 'Zéro Sucres'. Een assortiment volledig suikervrije siropen om zonder schuldgevoel te genieten.


2010

Een overvloed aan smaken

Britvic neemt Teisseire over en zo ontstaat een van de grootste siroop- en vruchtendrankfabrikanten ter wereld. Het bedrijf ontwikkelt andere siropen, nieuwe producten en nog meer smaken.


2010
2020

2020

300 jaar geschiedenis, innovatie en, vooral, genieten

Vanuit het hart van de Alpen, waar het bedrijf sinds 1720 gevestigd is, biedt Teisseire heerlijke, fruitige dranken aan die een stempel van smaak, kleur en gezelligheid hebben gedrukt op hele generaties!

2023

2023

Teisseire in een nieuw jasje!

Vandaag blijft Teisseire zichzelf heruitvinden, met een nieuw logo dat zijn eeuwenoude expertise ere aandoet door de oprichtingsdatum van het bedrijf erin te verwerken. Het bedrijf herziet ook zijn identiteit om zijn status als marktleider in siropen in Frankrijk te herbevestigen.

mint.97e0107a.jpg

Ontdek
@teisseire, op Instagram

Volg ons
CAPTCHA protection